Poľovníkov svet
Kategórie tovaru
Sting-Free BALLISTOL sprej proti hmyzu 125 ml
Číslo produktu:167593
Cena (bez DPH):7,80 €
Cena (s DPH):9,36 €
Počet:
Dostupnosť:skladom
Popis

Nemecký repelent chráni pred komármi, kliešťami, ovadmi. Vhodný pre poľovníkov, rybárov, hubárov, ľudí pri outdoorových aktivitách. 8 hodinová ochrana

Najzásadnejší rozdiel medzi odpudzovačom hmyzu a insekticídom je ten, že insekticídy zabíjajú hmyz. My ale potrebujeme skôr predísť uhryznutiu alebo bodnutiu, pretože jedine tak sa dokážeme zabrániť prenosu nebezpečných ochorení prostredníctvom slinných žliaz. Aktívna zložka obsiahnutá v odpudzovači sa nazýva „repelent", čo v preklade znamená „odstrašiť" alebo „odohnať". Funguje prostredníctvom čuchu hmyzu, ktorý ľudovo povedané oklame a ten tak človeka neidentifikuje ako možný zdroj sladkej krvi.

Z hľadiska účinnosti a bezpečnosti je už niekoľko rokov na vzostupe používanie zložky, ktorá odpudzuje široké spektrum hmyzu, vrátane kliešťov a tropických komárov. Nazýva sa ikaridín. Populárny je najmä preto, lebo v porovnaní s inou populárnou zložkou nie je ikaridín až taký ničivý pre produkty zo syntetických materiálov a lepšie znáša vlhkosť. WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) ho z týchto dôvodov zahrnula medzi repelentné zložky odporúčané na ochranu proti prenášačom vírusu Zika, malárie i horúčky dengue.* Sting-Free Ballistol navyše ikaridín kombinuje s hodnotnými prírodnými látkami z esenciálnych olejov, ktorým sa hmyz vyhýba inštinktívne. Rastliny s touto vôňou považuje buď za nebezpečné alebo bezcenné, pretože sa na nich nemôže nakŕmiť a tak okolo nich len bez povšimnutia preletí.