Poľovníkov svet
Kategórie tovaru
Yukon Point 8x56
Číslo produktu:71502603
Cena (bez DPH):165,83 €
Cena (s DPH):199,00 €
Počet:
Dostupnosť:Nie je na sklade
Popis

!!!Záruka 10 rokov!!!

.
Zväčšenie: 8x
Priemer objektívu: 56 mm
Zorný uhol: 6.3 °
Zorné pole: 110 m / 1000m
Očný reliéf: 27mm
Priemer výstupnej pupily: 7mm
Stmievací faktor: 21.1
Dioptrická korekcia: -4 / + 5dioptrie
Najkratšia ostriaca vzdialenosť: 3.5m
Vodeodolnosť: IPX7
Prevádzkové teploty: -30 ... + 40 ° C
Rozmery: 145x207x70mm
Hmotnosť: 1.17kg

 

Séria ďalekohľadu Point je konštruovaná s použitím modernej optickej sústavy ROOF. Ďalekohľady sa vyznačujú lineárnym tvarom s kompaktnou dĺžkou a šírkou. Optické elementy ďalekohľadu Point sú vyrobený mechanickým brúsením optického skla a sú opatrený nevyhnutnými antireflexnými vrstvy pre čo najmenší odraz svetla prí priechodu optickou sústavou, vrátane potrebných u konštrukciu ROOF fázových vrstiev strechových hranolov. Vďaka týmto vlastnostiam obraz zachováva svetlosť, kontrast a ostrosť i za nepriaznivých svetelných podmienok. Ďalšou vlastnosťou optickej sústavy ďalekohľadu Point je zobrazenie bez geometrické transformácie obrazu (tzv. Optické vada pozývaná distorzie obrazu, bežná predovšetkým u väčšiny ďalekohľadu nižšej a strednej cenovej hladiny) a tiež s tým súvisiace zachovanie ostrosťou obrazu v krajoch zorného poľa. Antireflexné vrstvy ďalekohľadu a potláčaná farebná vada (chromatism) minimálne ovplyvňujú farebné podanie obrazu a zachováva farebné podanie naturálnom a prirodzeným.
Konštrukcia telesa ďalekohľadu je kovová a potiahnutá gumou, tlmiaca menši nárazy a chrániace teleso pred dažďom a pod. Povrch gumy je zdrsnený a umožňuje príjemné a isté držanie ďalekohľadu. Ďalekohľad je utesnený (vysoký stupeň vodeodolnosťou certifikácia IPX7) a napustený dusíkom zamedzujúcim vnútornému oroseniu pri prenesení ďalekohľadu z mrazu na teplo.

Ďalekohľad má rad nových konštrukčných riešení zvyšujúcich jeho užívateľskú hodnotu a komfort pri pouziti, ktoré nenájdete v žiadnom inom ďalekohľadu:
- Očnice okuláru ďalekohľadu Point 8x56, 10x56 a 15x56 sú nastaviteľné na výšku a umožňujú pozorovanie ďalekohľadom bez nutnosti odnímanie okuliarov a navyše majú bočné tienenie, pričom jej poloha zostáva zachovaná pri nastavovaní výšky očníc (u konkurenčných výrobku bočným tienený očníc sa otáča pri nastavení jej výšky )
- Ako jediný ďalekohľad na svete ďalekohľad Point má konštrukciu výklopných krytiek objektívu s magnetickou fixáciou. V zatvorenej polohe sa krytky zakrývajú objektívmi a chráni ich pred nečistotou. Krytky sú pevne spojený s telesom ďalekohľadu, takže nikdy sa nestratí a v otvorenej polohe priliehajú k jeho telesu a jej poloha je zaistená magnety.

Optické zväčšenie a svetelnosť ďalekohľadu Point 8x56 je optimálna pre spochybnené pri love zámená v šere a noci